Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: ca 2 timer Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Antal: 12 stk.
# Ingredienser
til Croissanter:
3 dl mælk
25 g gær
500 g hvedemel (ca 8½
dl)
200 g smør
½ tsk salt
½ tsk sukker
Til indrulning: 100
g smør
Til pensling: 1 æg
*
Sådan laves Croissanter:
1. Lun mælken til 40
°C. Den må ikke blive for varm, så dræbes gærcellerne.
Hæld mælken i en
skål og opløs gæren heri.
2. Kom melet i en
stor skål, skær smørret i stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt salt og
sukker og rør til sidst den opløste gær i.
Ælt dejen smidig og
blank.
Stil den til hævning
tildækket på et lunt sted ca 45 min, eller til den har fordoblet sit omfang.
3. Rul dejen til en
aflang firkant, 1 cm tyk, og fordel 1/3 af indrulningssmørret på halvdelen af
dejen i tynde skiver.
Fold den del, der er
uden smør, over.
Rul atter dejen ud
og gentag processen 3 gange.
Læg dejen til
afkøling et kvarters tid mellem hver udrulning, da smørret ellers smelter og
løber ud.
Brug rigeligt med
hvedemel ved udrulningerne, men børst hele tiden overflødigt hvedemel væk med
en bagebørste.
4. Rul dejen til en
aflang firkant (ca 85x25 cm) og skær den i trekanter, 12 stk.
Rul dem til horn fra
den brede mod den spidse ende. Bøj dem let.
5. Beklæd en
bageplade med bagepapir eller drys den med hvedemel og sæt croissanterne på med
spidsen nedad.
Lad dem efterhæve
tildækket, ca 20 min.
Pensl med
sammenpisket æg og bag dem på næstnederste rille i en 225°C varm ovn i ca 20 min.
Tips: Croissanter indgår i det franske
morgenmåltid sammen med cafe au lait.
De fyldes også nu om
dage med ost, kød eller salat som et let frokostmåltid.
Kan fryses.
Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Croissanter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------