Denne saftige kage er syrlig, frisk og let bitter i smagen.
Kagen er bagt helt uden mel, men med masser af sprøde mandler. Den holder sig
saftig i mange dage, så længe du opbevarer den på køl.
✅ Opskriften er let og
gennemtestet. Til 6 personer
# Ingredienser
Kagen:
2 hele økologiske citroner (i alt
ca.250g inden kogning)
185 g mandel
200 g sukker
4 store æg eller 5 små
1 vaniljestang, kornene af
2 spsk rasp, majsmel eller tørt hvedebrød
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kardemomme
2 spsk citronsaft, vand eller
orange likør
Drys: 25 g mandelflager
Tilbehør:
Vaniljeis eller 200 g græsk yoghurt eller cremefraiche rørt
kornene af ½ vaniljestang og 1 spsk sukker.
*
Sådan gør du
1. Kom citronerne i kasserolle, hæld vand på til det dækker
og bring det i kog.
Lad citronerne simre ved svag varme i 30-45 min. til de er
helt møre.
2. Hæld det varme vand fra citronerne over mandlerne og lad
dem trække i 5-10min.
3. Lad citronerne køle af og smut imens mandlerne.
4. Tænd ovnen på 200 alm./180 °C varmluft.
Skær citronerne i mindre stykker og fjern eventuelle kerner.
5. Pisk æg, sukker og vanilje i 3-4min. til det er lyst og
luftigt.
6. Blend citronerne sammen med mandler, rasp, bagepulver,
stødt kardemomme og citronsaft til en ensartet masse.
7. Vend citronblandingen i æggemassen og til det er grundigt
blandet.
8. Hæld dejen i en smurt 1 liters sandkageform, drys med
mandelflager og bag den i ca 30 min til den er gylden og fast.
9. Lad kagen køle af inden servering.
Tips: Brug økologiske appelsiner eller klementiner i stedet
for citroner.
I weekenden er det tilladt at glemme kulhydrater,
nytårsforsæt og motionsplaner. I stedet skal du tænde ovnen og bage en lækker
kage til venner og familie. Det smager meget bedre end en løbetur.
Vil du se flere dejlige opskrifter med kager - så se HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter