Her får du tempura i 5 spændende udgaver. Med rejer og
grønsager, med marinerede rejer, med tomat- og avocadosauce og selvfølgelig med
japansk dipsauce.
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 25-30 min. 4 personer.
# Ingredienser
125 g hvedemel
1 spsk solsikkeolie
2 æggehvider
250 g portobello svampe
250 g courgetter
150 g hel, frisk
spinat
400 g pillede rejer
olie til dybstegning
salt
* Tilberedning
Sigt melet og et nip
salt ned i en stor skål.
Tilsæt gradvist
olien og 1½ dl vand. Pisk eller rør omhyggeligt.
Pisk æggehviderne,
og fold dem i dejen.
Skyl grønsager og
svampe, og dryp dem godt af.
Skær champignon i store stykker og courgetter i skiver.
Dyp grønsager og
rejer i dejen.
Opvarm olien i en
stor gryde eller meget stor sauterpande.
Dybsteg de dej
indsvøbte rejer og grønsager gyldenbrune
ad flere omgange,
2-3 min. pr. portion.
Sæt til side på
køkkenrulle. Serveres varme eller afkølede.
Grønsagsvariationer
Udskift grønsagerne
med fx skiver af aubergine, sødkartoffel
eller peberfrugt,
eller med courgetteblomster.
Tempura med
marinerede rejer
Rør 4 spsk olie med
saften af 2 citroner og 2 spsk klippet timian.
Mariner rejerne 1
time i denne blanding.
Tomat-avocadosauce
Bland 2 pressede fed
hvidløg, 4 tomater, kødet af 2 avocado,
1 tsk stødt chili, 1
spsk klippet koriander og salt.
Servér saucen til
tempura.
Japansk dipsauce
Bland 8 spsk vand med
2 spsk dashi, 10 spsk mirin og 4 spsk soja.
Servér det til
tempura.
Se alle de bedste
opskrifter med Rejer Grønt Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------