Solbær er fantastiske til at bruge i en is! Denne nemme opskrift
giver den blødeste solbær is som ingen kan modstå! Opskriften kræver ikke
ismaskine
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min. Frysetid: 3 timer.
# Ingredienser
4 æg
85 g (1 dl) melis
5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk fintreven citronskal
200 g friske solbær
75 g (5 spsk) melis
½ dl (3 spsk) solbærlikør
(Creme de Cassis) eller 1 dl (6 spsk) solbærvin
evt. flødeskum
* Fremgangsmåde
1. Skil æggene i
blommer og hvider.
Pisk blommerne
sammen i en skål.
2. Pisk hviderne
stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.
3. Vend blommerne i,
til der ikke længere er gule striber.
4. Pisk fløden tyk,
men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.
5. Skyl og nip bærrene.
Tag halvdelen af bær
+ væde fra.
Mos det sammen og
rør frugten i ismassen.
7. Hæld ismassen i
en frysefast form.
Dæk med alufolie og
sæt den i fryseren mindst 4 timer.
Du behøver ikke at
røre i denne is under frysningen.
8. Rør den anden halvdel
af bær med sukker, men lad være med at knuse dem.
Hæld likør eller vin
over og lad det trække i 15 min.
3. Når isen skal
serveres, skives den op i portionsglas.
Øs hele bær og saft
over.
Pynt evt. med flødeskum.