Dessert Is. Arbejdstid: 15 min. Afkøles, sukkerlage: ca ½ time. Frysetid: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til
Solbærsorbet
250 g friske solbær
Sukkerlage:
200 g sukker (2⅓
dl)
2 dl vand
1 lille stykke skal af usprøjtet citron
3 spsk citronsaft
Portionsskåle eller -glas
*
Sådan laves Solbærsorbet
1. Kog en sukkerlage af vand, sukker, det yderste gule af 1 lille
stykke citronskal og citronsaft.
Kog, til sukkerlagen er helt klar, det tager et par min.
Si sukkerlagen over i en skål og lad den blive kold, hurtigst
i koldt vandbad.
2. Blend solbærrene med den afkølede sukkerlage til en ensartet
puré, eller passer dem gennem en sigte og rør dem ensartet med sukkerlagen.
3. Hæld sorbetmassen i en plast- eller metalform og sæt den i
fryseren.
Rør af og til i sorbeten i begyndelsen og skrab siderne ned,
så fryser sorbeten ikke flaget.
Lad den fryse i ca 4 timer.
4. Tag sorbeten ud af fryseren og pisk den godt igennem, konsistensen
skal være grødet.
Sæt den atter 5-10 min. i fryseren.
Form sorbeten til »æg« med en varm spiseske og læg dem i afkølede
portionsskåle (-glas). Server straks.
Tips: Dryp gerne med lidt god solbærlikør (creme de cassis)
ved serveringen.
Server Mandelkranse,
Nøddekranse eller Blondekager til.
Sorbeten kan irøres en pisket æggehvide eller 2 blade udblødt
smeltet husblas, det giver en mere stabil konsistens.
Holdbarhed i fryser: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Solbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------