Dessert Is. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 15 min. Frysning: 2 + 3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser til
Solbæris
400 g solbær, ribbede (evt frosne, optøede)
175 g sukker (ca. 2 dl)
2 æggehvider
2½ dl piskefløde
Plast- eller folieform: 1½ l
*
Sådan laves Solbæris
1. Skyl solbærrene og lad dem dryppe af i en sigte.
2. Kom solbær, 1 dl vand og 75 g af sukkeret i en gryde.
Bring det i kog, og lad det koge småt under låg ca 15 min.
5. Stil blandingen i fryseren ca 2 timer. Rør i den af og til.
6. Tag ismassen ud af fryseren og pisk den godt igennem, gerne
med elpisker.
7. Pisk fløden til skum og vend den i.
8. Stil isen tilbage i fryseren, og lad den fryse færdig, det
tager 2-3 timer.
Rør i isen af og til den første time.
9. Tag isen ud, 20-30 min. før den skal spises.
Tips: Isen smager godt sammen med Flødeis.
Nøddekager
eller Blondekager passer fint
til.
Isen kan skives op i en marengsbund.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Solbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------