Rigtig lækker forårstærte med rabarber og friske jordbær, som dufter af sommer. Den bedste tærte - få den lette opskrift lige her - glæd familie og gæster
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
25-30 min. Bagetid: ½ time. Fryseegnet uden jordbær
# Ingredienser
100 g smør
175 g hvedemel (ca 3
dl)
½ tsk bagepulver
3 spsk sukker
evt. fløde
Fyld:
300 g tynde
rabarberstilke
150 g sukker (knap 2 dl)
½ stang vanilje
3 æg
1½ dl piskefløde
200 g friske jordbær
* Fremgangsmåde
1. Findel smørret i
melet og bland bagepulver og sukker i.
Ælt dejen sammen.
Hvis dejen er for
tør, kan der tilsættes lidt fløde.
2. Skyl
rabarberstilkene og skær dem i små stykker.
Skrab kornene fra vaniljen
og bland dem med sukker.
Drys det på
rabarberstykkerne.
Kog
rabarberstykkerne møre ved svag varme under låg.
Lad kompotten svale.
3. Rul dejen ud til
en tynd plade og beklæd en smurt tærteform hermed.
Forbag tærtebunden
på ovnens midterste rille ved 200 °C i 10-15 min.
4. Pisk æggene med
fløden og bland rabarberkompotten i.
Kom fyldet på den
forbagte tærtebund.
Bag tærten 15-20 min. endnu.
5. Lad tærten svale
inden der lægges friske og letsukrede jordbær på toppen.
Serveres lun eller
kold med flødeskum eller råcreme til.
Se alle de bedste opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------