Asparges a la Flamande betyder bogstaveligt: asparges på flamsk
vis. Det er en opskrift, der kommer fra middelalderens flamske køkken.
Tilberedningstid: 40
min. Til 4 personer.
# Ingredienser
20 asparges
4 æg
120 g økologisk smør
saft af ½ citron
1 bdt persille
salt og friskkværnet
peber
* Tilberedning
1. Skyl og rens de
hvide asparges.
Kog dem i 25-30 min
i 1 l vand, tilsat lidt salt og citronsaft.
2. Kog æggene i 6 min.
Pil dem og smuldr blommen og hviden.
Krydr med salt og
peber.
3. Brun smørret på
en pande.
4. Portionsanret de
hvide asparges, pres citronsaft over og
anbring ¼ af det
smuldrede æg i midten på hver.
Hæld smeltet smør
over og drys med finthakket persille.
Se alle de bedste opskrifter med Asparges
INFO: I en snæver betydning er flamsk kun dialekterne i det
tidligere grevskab Flandern, de nuværende belgiske provinser Østflandern og
Vestflandern. Dog bruges betegnelsen også om standardsproget og dialekterne i
hele den nederlandsktalende del af Belgien, til forskel for hollandsk i
Holland.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.