En salat af den lidt mere elegante type som passer fint som gæsteret. Det her er en virkelig speciel
lækker salat at lave netop nu! Det smager saftsuseme godt.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
500 g hvide asparges
vand, salt
1 spsk friskpresset
citronsaft
2 tsk sukker
3 æg
3 tomater
3 spsk olie
4 spsk
vindruekerneolie
1 spsk olie
2 spsk
hvidvinseddike
½ tsk peber
1 avocado
citronsaft
1 bdt. frisk
basilikum
* Fremgangsmåde
1. Skræl
aspargesene. Skær den træede ende af.
Skær dem derefter i
3 cm lange stykker.
2. Kog aspargesene i
letsaltet vand med citronsaft og sukker ca 5 min. Lad dem løbe af.
3. Kog æggene hårde
(10 min). Afkøl og pil dem.
Skær hvert æg i 6
både.
Skyl tomaterne og skær dem i tern.
4. Bland en dressing
af de to slags olie, hvidvinseddike og peber.
5. Del avocadoen.
Fjern stenen og tag frugtkødet ud. Skær det i skiver.
Dryp lidt citron
over.
6. Bland tomattern
og avocado med dressingen.
7. Skyl og striml
basilikummen.
8. Læg basilikummen
på et fad. Fordel asparges og æg henover.
Hæld dressingen med tomat og avocado på. Server med brød.
Tips: Hvis du ikke kan skaffe frisk basilikum, kan
du hakke icebergsalat groft og
krydre det med tørret basilikum.
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------