Frokost. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25 min. Afkøles: ca ½ time. Skal trække: ½ time. Let at lave. Mellem pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Rissalat med ost og skinke
Løse ris:
225 g langkornede ris (3 dl) aborio-ris
4½ dl bouillon
½ tsk salt
Dressing:
1 dl olie
¼ dl vineddike eller citronsaft
¼ dl vand
1 fed hvidløg
1 spsk friskhakket purløg
salt og peber
Endvidere:
200 g mild ost (samsø eller danbo)
125 g kogt skinke
Til pynt: 1 bdt purløg
*
Sådan laves Rissalat med ost og skinke
Løse ris:
1. Bring bouillon i kog.
Tilsæt risene og lad dem koge ved svag varme og under
tætsluttende låg 12 min.
Tag gryden fra varmen og lad risen stå yderligere 12 min.
med låget på.
Rør risene løse med en gaffel og lad dem blive kolde.
Dressing:
2. Bland olie og vineddike (citronsaft).
Tilsæt det knuste eller finthakkede hvidløgsfed og purløgen.
Krydr med salt og peber.
3. Skær ost og skinke i små terninger.
4. Bland de kolde ris med ost og skinke.
Vend marinaden i, og lad salaten trække svalt en halv times
tid.
Vend og bland lige inden servering.
Drys med hakket purløg.
Tips: Server et godt brød til, fx Bondebrød, fransk, Fiberbrød, Flûtes eller Grovboller, Cranks.
Emmentaler eller cheddarost kan erstatte danbo- eller
samsøost.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------