Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 15 min. Afkøles: 30 min. Let at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Tranebærkompot
250 g tranebær
1 dl vand
170 g sukker (2 dl)
*
Sådan laves Tranebærkompot
1. Skyl tranebærrene i koldt vand.
Kom bær og vand i en gryde og bring det i kog.
Lad tranebærrene koge ved svag varme og under låg 8-10 min,
bærrene skal forblive så hele som muligt.
2. Tag gryden fra varmen og rør sukkeret forsigtigt i.
Lad tranebærrene koge yderligere nogle min, til sukkeret er
helt opløst.
Tips: Spis tranebærkompot til stegt kød, gerne vildt
eller til kalkunretter.
Fx Frikadeller,
Dyrebov, stegt, Dyrebøf af kølle,
Duer,
stegte eller Edderfugl,
stegt.
Tranebær indeholder benzoesyre, som virker konserverende.
Det er derfor ikke nødvendigt at tilsætte
konserveringsmiddel.
Lagen kan tilsættes ½ flækket vaniljestang og/eller 5 cm hel
kanel og evt. 2-3 hele nelliker.
Kompotten kan jævnes med 2 tsk maizenamel rørt glat med lidt
koldt vand.
Se alle de bedste opskrifter med Tranebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------