Disse smukke, små bægre vil være en indbydende forret i en
middagsmenu.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
1 agurk
4 forårsløg, fint hakkede
4 spsk limesaft
2 små, røde chilier, udkernede og fint hakkede
3 tsk sukker
150 g malede, ristede jordnødder
¼ tsk salt
3 skalotteløg, tyndt skivede og friturestegte, til pynt
* Tilberedning
1. Agurken skylles og duppes tør med køkkenrulle.
2. Skær enderne af agurken og del den i 3 lige store
stykker.
Marker en linie midt på hvert af de 3 stykker.
3. Lav et zigzag-snit hele vejen rundt om midten af hvert
stykke, sådan at kniven altid peger ind mod agurkens midte.
4. Træk de to halvdele fra hinanden.
De udhules med en lille ske, men lad en bund blive tilbage i
hver af dem.
5. Rør forårsløg, limesaft, chilier, sukker, malede
jordnødder og salt sammen i en skål.
6. Fordel fyldet i de 6 agurkebægre og arranger dem på et
fad.
Pynt med friturestegte skalotteløg og server.
Næringsindhold:
Kalorier 256. Sukker 7 g. Proteiner 10 g. Fedt 21 g.
Kulhydrater 8 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Kokkens tip
Også blommetomater eller cherrytomater kan udhules på denne
måde og fyldes med denne blanding. Det ser smukt ud, når de arrangeres sammen
på et fad.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.