Smørrebrød er vores frokostret nummer et. De tre opskrifter er beregnet til 3 stykker til 4 pers. Det kan selvfølgelig ændres
Tid: 40 min + 30 min
trækketid til en sauce.
Med røræg og røget ål
Med leverpostej
Med roastbeef
Med røræg og røget ål
# Ingredienser
4 skiver hvidt brød
100-150 g røget ål eller anden røget fisk
1 bdt. radiser
RØRÆG:
1 spsk smør eller margarine
4 æg
1 dl mælk
1-2 spsk hakket dild
¼ tsk salt
¼ tsk peber
* Fremgangsmåde
1. Start med
rørægget. Kom fedtstoffet i en skål egnet til mikroovn.
Dæk til og smelt det
ved 750W ca 30 sek.
2. Rør æg, mælk og
dild i. Bland det godt med en trægaffel.
Tilbered ved 750W ca
3 min. Rør rundt en gang undervejs.
Smag til med salt og
peber.
3. Udstik cirkler af
brødet.
4. Fordel rørægget
på brødene.
Læg et stykke ål på. Pynt med grofthakkede radiser.
Med leverpostej
# Ingredienser
4 skiver groft
rugbrød
25 g plantemargarine
4 skiver leverpostej
(ca 150 g)
PYNT:
sky, 1 løg og 1
syltet agurk
* Fremgangsmåde
1. Smør et tyndt lag
fedtstof på brødskiverne.
2. Skær
leverpostejen i ca 1 cm tykke skiver.
Læg en skive på
hvert stykke brød.
Skær skyen i smalle
strimler.
3. Pynt med sky,
løgringe og syltet agurk.
Med roastbeef
# Ingredienser
4 skiver hvidt brød
25 g plantemargarine
4 store skiver roastbeef
ristede løg
SAUCE:
1 dl cremefraiche
½ dl mager mayonnaise
½ revet æble
1 spsk grofthakkede
jordnødder
¼ spsk karry
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Rør
ingredienserne til saucen sammen. Lad den trække i køleskabet ca 30 min.
2. Smør brødskiverne
tyndt med fedtstof.
3. Læg en skive
roastbeef på hver skive brød.
Pynt med saucen og
drys ristede løg over.
Til toppen
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------