Se vores opskrift på gratineret bøf med champignon og kartoffelmos
i fad. Læs også andre gode opskrifter på hovedretter til hele familien eller bare
dig selv.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 40 min. Stegetid + gratinering: ca. 25 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
500 g hakket kalvekød
el. oksekød
1 fed hvidløg
2 spsk persille
100 g champignon
2 spsk rasp
1 æg
1 dl fløde
salt, peber
75 g smør el. margarine
Kartoffelmos:
600 g kartofler
salt, hvid peber
1 dl mælk el. fløde
1 æggeblomme
50 g smør
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede
kød med hvidløg, persille og grofthakkede champignon.
Rør rasp, æg og fløde
i og krydr med salt og peber.
2. Smelt fedtstoffet
gyldent og kom farsen på panden formet som en stor bøf.
Steg den 4-5 min på hver
side.
Lad den ligge på panden,
hvis den kan tåle at gå i ovnen, eller kom den i et ovnfast fad.
3. Kog kartoflerne møre
i usaltet vand.
Hæld vandet fra, mos
kartoflerne og krydr med salt og peber.
Rør mælk eller fløde og æggeblommen i.
4. Fordel kartoffelmosen
over bøffen, kom smørklatter over og
gratiner retten i ovnen
10-15 min ved 250 °C eller 5-10 min under grillen.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.