Stegte ris med grønsager og æg. Forvandl en rest ris til det
lækreste hverdagsmåltid. Det smager skønt, og hvis du er heldig, er der til
madpakken dagen efter.
Til 4 pers
# Ingredienser
150 g langkornede
ris
3 æg, sammenpiskede
2 spsk olie
2 fed hvidløg,
pressede
4 forårsløg, hakkede
125 g kogte ærter
1 spsk lys sojasauce
1 knsp salt
strimlede forårsløg,
til pynt
* Tilberedning
1 Kog risene i en
gryde med kogende vand i 10-12 min, eller
til de er næsten
kogte, men ikke bløde.
De afdryppes godt,
skylles under rindende, koldt vand og afdryppes godt.
2 Hæld de
sammenpiskede æg i en pande og steg dem for svag varme
under konstant
omrøring, til de danner et blødt røræg.
Tag panden fra
varmen og sæt den til side.
3 Forvarm en wok for
jævn varme.
Tilsæt olien og
hvirvl den rundt, så den dækker wokkens sider.
Når olien er varm,
tilsættes hvidløg, forårsløg og ærter, og
de sauteres under
jævnlig omrøring i 1-2 min.
4 Rør risene godt
sammen med grønsagerne i wokken.
Tilsæt æggene,
sojasauce og salt og rør, så æggene blandes godt
sammen med de øvrige
ingredienser.
5 Fordel de stegte
ris på 4 tallerkener og server, pyntet
med strimlede
forårsløg.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------