Couscous har form som små perler og fremstilles af fint semolinakorn
overtrukket med mel. Det kommer fra Nordafrika og står på supermarkedets hylder
med mel og ris. Det fås i en forkogt udgave, der kun skal dækkes med kogende vand
eller suppe og stå i 2 minutter. Derpå røres smør i og det serveres.
Couscous stammer oprindeligt fra Nordafrika. Traditionelt
serveres det med kød eller en grønsagsret – mulighederne er mange.
1 personer. Tilberedningstiden og arbejdstiden er tilsammen ca.15
minutter.
# Ingredienser til couscous:
4 dl vand
½ tsk groft
salt
1,4 dl
couscous (ca 75 gram)
1 spsk smør eller 1 spsk olie
* Sådan laver du couscous:
Start med at bringe vandet i kog i en gryde.
Når vandet koger tilføjes salt og couscous.
Fjern herefter gryden fra varmen og lad den stå i 5 minutter
med låg på.
Når de fem minutter er gået, skal du igen varme retten
igennem i ca 2-3 minutter under omrøring.
Tilsæt slutteligt smør eller olie, og du er klar til
servering.
Tips til couscous:
Couscous stammer oprindeligt fra Nordafrika, hvor retten
oftest spises sammen med kød eller grønsager. Det kan bruges ligesom kogte ris
eller bulgur.
Hvis du hellere vil prøve at lave en ret med bulgur så se her hvordan du koger bulgur.
Couscous indeholder ligesom i andre korn og
stivelsesprodukter forholdsvis meget kulhydrat, dog findes der også protein og
gode fedtstoffer. Prøv også fuldkorns udgave, der er lidt grovere og er mere
rig på kostfibre som er gavnlig for din fordøjelse.
Opskriften er til en person. Hvis du skal
have gæster eller vil have en større portion til flere dage, kan du blot gange
op. Vær dog opmærksom på at kogetiden kan ændres.
Velbekomme, og god fornøjelse.
Se opskrifter med Couscous
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.