Et mørdejslåg gemmer
et lækkert fyld. Butterdejen bliver meget sprød, selvom du bager den som låg på
pien. Retten er nem og god
Tid: ca 1 time,
heraf 20 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
5 kartofler
1 spsk smør eller
margarine
500 g skært oksekød,
fx roastbeef
2 dl kraftig oksebouillon (vand + terning)
½ tsk friskkværnet
sort peber
1 løg
1 rød peberfrugt
2 tsk paprika
1 spsk hvedemel
¾ dl madeira eller
portvin
1 rund plade butterdej fra køledisken eller 3 frosne dejplader
PENSLING OG PYNT:
1 sammenpisket æg
1 spsk sesamfrø
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i ret tynde skiver.
Læg dem i et smurt
ovnfast fad.
2. Skær kødet i
strimler.
3. Bring
oksebouillon og peber i kog i en gryde.
Kom kødet i og bring
det i kog igen.
Tag gryden af
varmen.
4. Fordel kødet over
kartoflerne med en hulske.
5. Skær løget i
skiver og peberfrugten i strimler.
Bring bouillonen i
kog igen og læg grønsagerne i, og krydr med paprika.
6. Rør melet ud i
madeiraen og rør det i bouillonen.
Lad saucen simre til
den er jævn.
7. Hæld saucen over
kødet.
Dæk fadet med den
optøede, udrullede butterdej.
Tryk den godt-til om
fadets kanter.
8. Pensl med
sammenpisket æg.
Drys med sesamfrø og stik nogle huller i låget.
9. Bag pien nederst
i en 225 °C varm ovn ca 20 min.
Server med brød og
en blandet salat.
Tips: I stedet for roastbeef kan du bruge andet
mørt oksekød.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------