Skøn italiensk inspireret opskrift. Kyllingeruller med fyld
af pinjekerner, parmesan og basilikum i lækker tomatsauce serveret med
perlespelt. Det er bare godt
Forberedelsestid: 40 min. Kogetid: 35 min. Antal kuverter:
4-6
# Ingredienser
6 fileter af kyllingebryst
1,8 dl friske brødkrummer af groft brød
1,2 dl pinjekerner
0,6 dl fintreven frisk parmesanost
0,6 dl frisk basilikum eller persille
1 let pisket æg
Sauce:
1 spsk olie
1 hakket løg
2 knuste hvidløgsfed
1 dåse flåede tomater (425 g)
2 spsk tomatpuré
0,6 dl hvidvin af god kvalitet
1 tsk farin
2 laurbærblade
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 160 °C.
Læg kyllingefileterne mellem to stykker plastfolie.
Brug en køkkenrulle eller en kødhammer til forsigtigt at banke
dem flade.
2. Bland brødkrummer, pinjekerner, parmesan og basilikum i
en skål.
Rør det godt sammen.
Tilsæt æg og rør, indtil alle ingredienserne er fugtede.
Del fyldet i 6 portioner.
Fordel en portion jævnt over hver filet.
Rul fileterne sammen og saml dem med tandstikker.
Læg dem med samlingen nedad i et enkelt lag i et ildfast
fad.
3. Sauce: Varm olien i en mellemstor gryde.
Steg løg og hvidløg ved lav varme i 2-3 min, eller
indtil de er netop gyldne.
Tilsæt tomater, tomatpuré, vin, sukker og laurbærblade og
bring det langsomt i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre i 6 min.
Hæld tomatsaucen over kyllingerullerne.
Læg låg på og steg dem i ovnen i 20-25 min, eller
indtil kyllingen er gennemstegt.
Tips:
Retten kan laves dagen før servering.
Kalveschnitzel kan bruges i stedet for kyllingefileter.
Se alle de bedste opskrifter med kyllingebryst
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.