Porter eller andet øl af tilsvarende type giver den
kraftigste smag, pilsner en mere fin og let. Find lækre opskrifter med brød.
Bliv inspireret her.
Giver 1 mellemstort brød
# Ingredienser
400 g stenmalet grahamsmel
100 g fuldkornshvedemel
2 tsk havsalt
15 g smuldret frisk gær (se tips)
1 spsk lunkent vand
ca. 3½ dl øl med rumtemperatur
ekstra mel til drysning
en smurt bageplade
Tips: Bruges tørgær, tilsættes 7 g til melet. Gå derefter
videre med opskriften.
Udelad vandet helt og tilsæt 1 ekstra spsk øl
* Tilberedning
Bland de to slags mel og salt i en stor skål.
Lav en fordybning i midten.
Udrør gæren i vandet og hæld det i fordybningen sammen med øllet.
Bland til en blød, men ikke klistret dej.
Mængden af væske afhænger af melet, men dejen vil føles
meget anderledes end
en hvid brøddej.
Hvis den virker meget våd, tilsættes ekstra mel, 1 spsk ad
gangen.
Hvis den er stiv og tør, med tørre smuler i bunden af
skålen, arbejdes ekstra øl eller
vand i, 1 spsk ad gangen.
Ælt dejen 5-7 min på en melet bordflade, til den er glat og
smidig.
Læg den tilbage i skålen, dæk med et fugtigt klæde og lad
den hæve til dobbelt
størrelse ved normal rumtemperatur i ca. 2 timer.
Slå den hævede dej ned og form den til en kugle.
Læg den på bagepladen, dæk den løst med et fugtigt
viskestykke og
lad den hæve igen som før til dobbelt størrelse i ca. 1
time.
Snit oversiden af brødet med en skarp kniv, drys med
fuldkornsmel og
bag det i en forvarmet ovn ved 220 °C i 30-35 min, til det
er gyldenbrunt og
lyder hult, når det bankes i bunden.
Afkøl på bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.