Krydrede brød. Du
kan naturligvis krydre dit brød, som du vil. Det enkleste er at tilsætte salt
og lidt tørrede krydderier, som fx koriander, kommen, muskat eller anis. Undgå
så vidt muligt sukker og sirup i madbrød; det går hverken godt sammen med
middagsretter eller pålæg.
1 brød. Hævetid: ca
1 time. Bagetid: ca 30 min.
# Ingredienser
600 g (10 dl)
hvedemel
1 tsk salt
1 tsk hel kommen
1 tsk stødt koriander
50 g smør/margarine
25 g gær
2½ dl mælk
1 æg
æg til pensling
1 tsk hele
korianderfrø
* Fremgangsmåde
1. Bland melet,
bortset fra 1 dl, med salt, kommen og stødt koriander.
Gnid smørret ind i
melet, så det bliver en grynet masse.
Rør gæren ud i
håndvarm mælk, pisk ægget i og hæld det i melet.
Slå dejen sammen.
2. Hæld (skrab)
dejen ud på et melet bord og ælt den, til den er blank.
Stil den til
hævning, tildækket, på et lunt sted i ca 30 min.
3. Slå dejen ned,
ælt den let og form den til et langt brød, der efterhæves i 30 min.
4. Snit brødet, smør
det med pisket æg og drys med knuste korianderfrø.
Bag det i en varm
ovn ved 225 °C i ca 30 min.
Lad det afkøle på
bageristen.