Brug velkrydret olie og stenmalet, økologisk mel af
god kvalitet til dette brød. Så får du her et stort og godt Middelhavsbrød.
Giver 1 brød
# Ingredienser
1 kg ubleget hvedemel
3½ tsk havsalt
20 g smuldret frisk gær
ca. 6 dl vand med rumtemperatur
1 dl ekstra jomfruolivenolie
ekstra mel til drysning
en stor, letsmurt bageplade
Bruges tørgær, tilsættes 10 g til melet sammen med saltet.
* Tilberedning
Bland mel og salt i en stor skål og lav en fordybning i
midten.
Udrør gæren med 3 spsk af vandet og hæld det i fordybningen
i melet.
Tilsæt det meste af resten af vandet.
Bland hurtigt melet med væsken, hæld så olien i og fortsæt
med at blande,
til dejen samler sig.
Tilsæt gradvis resten af vandet om nødvendigt - dejen skal
være forholdsvis blød,
men skal holde faconen og ikke klistre til fingrene.
Vend den ud på en letmelet flade.
Ælt grundigt i 10 min, til dejen er elastisk og silkeblød.
Læg den i en stor skål, dæk den med et fugtigt viskestykke
og lad den hæve til
dobbelt størrelse ved kølig til normal rumtemperatur i ca. 2
timer.
Vend dejen ud på en melet flade.
Den skal ikke slås ned eller æltes, bare formes varsomt til
en 55 cm lang pølse.
Bøj enderne sammen til en ring.
Læg den på den klargjorte bageplade, dæk med et fugtigt
viskestykke og
lad den hæve som før til næsten dobbelt størrelse i ca. 1
time.
Drys den hævede dej med mel og bag den i en forvarmet ovn
ved 230 °C i 10 min.
Sæt temperaturen ned til 190 °C og bag brødet i yderligere
20 min, eller til
det lyder hult, når det bankes i bunden. Afkøl på bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.