De klassiske ingredienser i denne populære ret er æg, gulerødder og (små) rejer. Tilsæt eventuelt ærter eller krabbekød.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
2 spsk vegetabilsk olie
1 gulerod, revet
5 æg, sammenpiskede
225 g rå (små), pillede rejer
1 spsk lys sojasauce
1 knsp kinesisk femkrydderi
2 forårsløg, hakkede
2 tsk sesamfrø
1 tsk sesamolie
* Tilberedning
1. Varm olien i en forvarmet wok eller pande.
Olien hvirvles rundt, til den er rigtig varm.
2. Tilsæt gulerod og lynsteg i 1-2 min.
3. Skub guleroden ud til siden af wokken og tilsæt æggene.
Steg dem under forsigtig omrøring i 1-2 min.
4. Rør rejerne, sojasauce og femkrydderi i blandingen i
wokken.
Lynsteg i 2-3 min, eller til rejerne skifter farve og
blandingen er næsten tør.
5. Vend retten ud på et varmt fad og drys forårsløg og
sesamfrø over; stænk med sesamolie.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 240. Sukker 1 g. Proteiner 22 g. Fedt 16 g.
Kulhydrater 1 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Kokkens tip
Kan du kun få kogte rejer, tilsættes disse til allersidst,
men sørg for, at de bliver helt indarbejdet i æggemassen. De skal kun varmes
igennem. Får de for meget, bliver de seje og mister deres smag.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.