Jordnødder anvendes i stort omfang i madlavningen i det
Fjerne østen og i Sydøstasien og passer godt sammen med mange ingredienser.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
450 g tigerrejer, pillede, bortset fra halen
3 spsk jordnøddesmør
1 spsk chilisauce
10 plader filodej
25 g smør, smeltet
50 g tynde ægnudler
olie, til stegning
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres et lille, vandret snit tværs
over ryggen på hver reje.
Pres dem ned, så de ligger fladt.
2. Rør jordnøddesmør og chilisauce sammen i en lille skål.
Med en bagepensel pensles en smule af saucen på hver reje,
så den er jævnt dækket.
3. Dejpladerne halveres og pensles med smeltet smør.
4. Pak hver reje ind i et stykke dej. Fold siderne ind over,
så rejerne er helt omsluttede.
5. Læg ægnudlerne i en skål, dæk dem med kogende vand og lad
dem stå i 5 min.
De afdryppes godt. Bind 2-3 kogte nudler rundt om hver
rejepakke.
6. Varm olien i en forvarmet wok.
Steg rejerne i 3-4 min, eller til de er gyldne og sprøde.
7. De tages op med en hulske og afdryppes på køkkenrulle.
Fordeles på varme tallerkener og serveres varme.
Næringsindhold:
Kalorier 478. Sukker 2 g. Proteiner 32 g. Fedt 30 g.
Kulhydrater 19 g. Mættede fedtsyrer 11 g.
Kokkens tip
Når man anvender filodej, skal man hele tiden tildække de
endnu ikke anvendte dejplader, så de ikke bliver tørre og skrøbelige.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.