Basmatiris dyrkes i
det nordlige Indien og Pakistan. Riskornene er aflange og har en nøddeagtig
smag. Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 lille porre
1 spsk smør eller
margarine
3 dl basmatiris
8 dl vand
1 tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk stødt kanel
¼ tsk fire
krydderier
1 pk. tørret blandet
frugt (æbler, svesker, abrikoser)
½ dl rosiner
60 g pecannødder
* Fremgangsmåde
1. Skyl porren og
skær den i fine strimler.
2. Smelt fedtstoffet
i en gryde og steg porren nogle min.
3. Tilsæt risene
samt vand, salt, peber, kanel og fire krydderier.
4. Hak den tørrede
frugt groft og tilsæt den sammen med rosinerne.
5. Lad det koge
under låg ved jævn varme 20 min.
6. Rist
pecannødderne let på en tør stegepande.
7. Fordel
pecannødderne over risene og server det hele med en blandet salat.
Tips: Basmatirisene kan erstattes med brune ris,
langkornede ris eller jasminris.
Se Ris
Følg kogetiden for
den valgte rissort.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------