En herlig smagsoplevelse med muslinger i en cremet sauce med både vin og Pernod. På
restauranterne i Bryssel serveres den direkte fra gryden.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
40 blåmuslinger
eller 2 ds. (à 200 g)
1 løg
1 fennikel
1 bdt. persille
3 spsk smør
1 knsp peber
3 dl tør hvidvin
2 dl piskefløde
2-4 cl Pernod
½ tsk salt
* Fremgangsmåde
1. Vask, børst og
skrab muslingerne under rindende koldt vand.
Kontroller, at
alle muslingerne er levende.
Hvis de er åbne,
skal de lukke sig, når du banker skallen mod bordet.
2. Pil løget og hak
det fint. Skyl fenniklen og skær den i strimler.
Skyl persillen og hak den.
3. Smelt ca 1 spsk
af smørret i en stor gryde.
Kom løg og fennikel
i og svits det let. Drys med peber.
4. Tilsæt hvidvin og
muslinger.
5. Kog dem under låg
til alle muslingerne har åbnet sig, 5-8 min.
Kasser de muslinger,
der ikke har åbnet sig.
6. Hæld bouillonen
over i en anden gryde. Pisk resten af smørret i lidt ad gangen.
Tilsæt persillen og 1½
dl af fløden. Lad det koge 4-5 min.
7. Pisk resten af
fløden til skum.
Rør det i saucen sammen med Pernod. Smag til med salt.
8. Hæld saucen over
muslingerne og varm dem igennem.
9. Server retten med
hvidt brød til at dyppe saucen op med.
Tips: Retten kan tilberedes med dåsemuslinger, som
varmes i bouillonen.
Gå i øvrigt frem som
anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Muslinger
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------