Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca ½ time. Stegetid: ca 1 time. Skal hvile: 15 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 8 personer.
# Ingredienser
til Lammekrone
2-2½ kg enkeltsidet dansk lammeryg (evt. i 2 stk.)
1 tsk tørret salvie
2 fed hvidløg
salt og peber
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Lammekrone
1. Bed slagteren om at hugge den største del af rygbenet af.
Knæk ryggen i leddene.
Skær et snit imellem hvert ribben, ca 5 cm ned. Skrab benene
fri.
Bøj lammeryggen til en ring (krone) med ribbenene udad.
Sy eller bind sammenføjningen sammen med ufarvet
bomuldsgarn.
Pak hver ribbenspids ind i alufolie, så de ikke bliver for
mørke.
2. Sæt ovnen på 180 °C.
3. Gnid kødet med presset hvidløg og krydderier.
4. Stil lammekronen på risten over bradepanden og stil den i
den varme ovn.
Steg kronen ca 1 time.
5. Lad den hvile i den slukkede ovn, 15 min. Fjern alufolien.
Skær kronen for ved bordet, så der bliver et koteletben ved
hver skive.
Server Kartofler,
råstegte, Champignon,
smørsauterede eller en grøn salat til.
Tips: Omvind hvert ribben med en hvid papirmanchet.
Se alle de bedste opskrifter med Lam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------