Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 20 min. Kogetid, porrer: 10-15 min. Gratinering: ca 10 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Porre-skinkeruller
4 jævne porrer (ca. )
1 tsk salt
8 skiver kogt skinke
smør
(frisk)reven ost (parmesan eller grana)
Ovnfast fad
*
Sådan laves Porre-skinkeruller
1. Skær rodtrevlerne og det øverste grønne af porrerne.
Fjern visne blade.
Skær et dybt kryds ned i det grønne stykke og skyl jord og
sand væk under koldt, rindende vand.
2. Skær hver porre midt over. Kog ¾ l vand og salt op og læg
porrerne i.
Kog dem 10-15 min., afhængig af tykkelsen.
Læg porrerne til afdrypning i en sigte.
Sæt ovnen på 225 °C. Smør et ovnfast fad.
3. Svøb en skive skinke om hvert porrestykke og læg dem i
det smurte ovnfaste fad.
4. Fordel smørklatter over og drys med reven ost.
Gratiner porrerne ca 10 minutter, til osten er gylden.
Tips: Server løse ris, Flûtes eller et grovere
brød til, fx Kefirbrød
eller Landbrød, groft.
Eller Champignon,
flødestuvede, Grønlangkål,
gammeldags eller Grønkål,
flødestuvet.
Variation: Hæld Mornaysauce eller Champignonsauce drysset
med reven ost over porrerne i stedet for smør og reven ost. Gratiner 8-10 min
ved 225 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Porre
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------