Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Revelsben i gryde
750 g stribet flæsk (af kogestrimmelen)
2 løg
1 æble
⅓
hvidkålshoved ()
vand
salt og peber
Til stegning: smør
*
Sådan laves Revelsben i gryde
1. Fjern sværen og skær flæsket igennem efter hvert ben.
2. Pil løgene og skær dem i skiver.
Befri æblet for blomst, stilk og skrog og skær det i
terninger.
Fjern stokken og snit kålen fint.
3. Smelt smørret lysebrunt i en stegegryde og brun
kødstykker og løg.
4. Tilsæt de udskårne grønsager, krydr med salt og peber.
Tilsæt vand.
5. Lad kødet mørne ved svag varme under låg i ca 1 time.
Vend af og til.
Smag retten til med salt og peber og server, gerne direkte
fra gryden.
Tips: Server retten med groft brød, fx Kernebrød, små
eller Helsebrød.
Retten kan krydres med timian.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Revelsben, enkle, i
gryde:
Varm 1 spsk fedtstof i en stor gryde, og brun de delte
revelsben heri.
Krydr med salt og peber og hæld et par dl vand eller suppe
ved.
Læg låg på og lad revelsbenene mørne en times tid.
Tag dem op og jævn stegeskyen med 1 spsk hvedemel udrørt i
lidt koldt vand.
Smag endeligt til med salt og peber.
Server revelsbenene med sauce og hvide kartofler, Agurker, syltede og
rødbeder.
Se alle de bedste opskrifter med Revelsben
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------