Risvandgrød kan være et let og lækkert alternativ til
traditionel risengrød. Opskriften er 4 personer, og tager cirka en
time at tilberede. Lægger en rigtig god bund.
4 Personer.
# Ingredienser til risvandgrød:
1,4 l vand
2½ dl grødris (risgryn) (cirka 225 g)
¼ tsk salt
1 æble i skiver
evt. 50 g rosiner eller abrikoser (1 dl)
*
Sådan laver du risvandgrød:
Start med at finde en tykbundet gryde.
Hæld al vandet i gryden og bring det i kog.
Når vandet koger tilsættes grødrisene.
Herefter skal grøden koge i tyve minutter under låg ved svag
varme.
Husk at røre jævnligt i gryden, så grøden ikke brænder på.
Efter de tyve minutter tilsættes æblestykkerne og eventuelt
rosiner eller abrikoser.
Kog grøden færdig i cirka tyve minutter.
Inden servering smages grøden til salt.
Server grøden med sukker og mælk.
Tips til risvandgrød
Risvandgrød kan være en rigtig god bund for resten af din
dag, da grøden mætter rigtig godt. Grøden kan også bruges som mad til børn og
babyer. Her kan sukker undlades. Hvis du vil prøve andre lignende grøde så prøv
fx vores opskrifter på risengrød eller boghvedegrød.
Find opskriften på risengrød her.
Læs opskriften på
boghvedegrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse.