Frokost. Arbejdstid: 20 min. pr type. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Sandwich med æg og karse
8 ikke for tykke skiver sandwichbrød
smør
Fyld:
3 hårdkogte æg
mayonnaise
dijonsennep eller karry
salt og (hvid)peber
1 bakke karse
*
Sådan laves Sandwich med æg og karse
1. Pil æggene og del dem midt igennem.
Tag blommerne ud og mos dem med en gaffel.
Bland dem med mayonnaise og sennep eller karry.
Smag æggemassen til med salt og peber.
2. Hak æggehviderne fint og bland dem i fyldet sammen med
klippet karse.
3. Smør brødskiverne.
Fordel fyldet på halvdelen af brødskiverne og læg de
resterende over.
Tryk nænsomt, men fast, så sandwichen holder sammen.
Nu kan den skæres passende ud, oftest diagonalt til to
trekanter, og serveres.
Eller omvindes med film eller folie og hvile svalt et par
timer, til den serveres.
Sandwich med
kyllingekød:
8 ikke for tykke skiver sandwichbrød
smør
Fyld:
kogt kyllingekød
1 stængel blegselleri
mayonnaise
salt og (hvid)peber
Endvidere: lucernespirer
*
1. Skær kyllingekødet i små terninger og hak
blegselleristængelen fint.
Rør det sammen med mayonnaisen. Smag til med salt og peber.
2. Smør brødskiverne og fordel fyldet på halvdelen af dem.
Fordel lucernespirerne på de andre, læg dem sammen og skær
dem igennem diagonalt.
Lad gerne de sammenlagte sandwiches hvile svalt og indpakket
hver for sig et par timer, før de serveres.
Sandwich med tunfisk:
8 ikke for tykke skiver sandwichbrød
smør
Fyld:
1 ds tunfisk i olie
1 spsk grofthakkede kapers eller syltet agurk
mayonnaise
1 spsk fintklippet purløg ca 2 tsk citronsaft
*
1. Lad tunfiskekødet dryppe af og mos det lidt med en
gaffel.
Smag mayonnaisen til med citronsaft.
2. Bland tunfiskekødet med de grofthakkede kapers (agurk) og
bind det netop sammen med mayonnaise og fintklippet purløg.
3. Smør brødskiverne og fordel fyldet på halvdelen af dem.
Læg de resterende skiver over og skær sandwichene igennem
diagonalt.
Pak dem i film eller folie og lad dem gerne hvile svalt et
par timer, før de serveres.
Sandwich med flødeost:
8 ikke for tykke skiver sandwichbrød
smør
Fyld:
flødeost naturel
½ peberfrugt
3-4 radiser
1-2 spsk fintklippet purløg
salt og hvid peber
*
1. Mos flødeosten med en gaffel.
2. Hak den rensede peberfrugt og de rensede radiser groft og
rør dem i flødeosten sammen med den fintklippede purløg. Smag til med salt og
peber.
3. Smør brødskiverne og fordel fyldet på halvdelen af dem.
Læg de resterende brødskiver over og skær sandwichene
igennem diagonalt.
Pak dem gerne i film eller folie og lad dem hvile svalt et
par timer, før de serveres.
Tips: Smørret kan vælges efter fyldets art, fx Estragonsmør til
kyllingesandwichen og Dildsmør
til tunsandwichen.
Sandwich kan serveres til frokost og er særdeles velegnede
til madpakke og skovture.
Sandwichbrødet må ikke være for tykt skåret.
Fyldet må ikke være for groft eller for flydende, men heller
ikke så tørt, at sandwichen ikke hænger sammen.
Sandwiches kan spises med det samme, men vinder ved at ligge
køligt, indpakket i film eller folie, et par timer, før de skal spises.
Sandwichbrød kan købes, eller man kan bage det selv, se Sandwichbrød.
Forslag til andet
fyld:
Kogt torskerogn rørt til passende konsistens med mayonnaise
og tilsat hakkede kapers.
Smag til med citron, salt og peber.
Danablu-ost rørt blød med smør og tilsat finthakket radise,
hakket peberfrugt og fintklippet purløg.
Flødeost i stedet for smør, belagt med skiver af salatagurk.
Flødeosten kan røres lysegrøn med finthakket dild først.
Leverpostej rørt lind med fløde og tilsat (smørsvitsede)
hakkede champignoner og finthakket, syltet agurk.
Hakket skinke bundet sammen med sennepstilsmagt mayonnaise
og brøndkarse eller purløg.
Røget sild moset sammen med hårdkogt æg, rørt lind med lidt
fløde, tilsat finthakket radise og purløg, iblandet finthakket, hårdkogt
æggehvide.
Sandwiches kan skæres igennem en enkelt gang diagonalt, det
er det almindeligste, men de kan også skæres til små trekanter eller udstikkes
i cirkler, fx som pindemad.
Sandwichbrødet kan også skæres igennem på langs, i fx 4
eller 5 kæmpeskiver.
Disse kan smøres og belægges med hver sit fyld, før hele
sandwichbrødet lægges sammen. Herefter skæres det i skiver som almindeligt
franskbrød, hvorved fremkommer stribede sandwiches.
Se alle de bedste opskrifter med Sandwich
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------