Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Ovntid: ca 25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser til
Sild i tomat og hvidvin
8 ferske sild
1 bdt dild
salt og peber
Tomatsauce:
500 g modne tomater
2 (skalotte)løg
1 fed hvidløg
3 spsk olie
2 spsk konc. tomatpuré
3 dl (tør) hvidvin
salt og peber
Pynt: dild
Ovnfast fad
*
Sådan laves Sild i tomat og hvidvin
1. Skrab sildene fri for slim fra hoved mod hale, og for skæl
fra hale mod hoved.
Klip rygfinnerne af.
Skyl sildene kort i koldt vand og tør dem.
Tag benene ud, Se Sild,
rensning og udbening af.
2. Befri dilden for grove stilke.
Krydr sildene med salt og peber, fold dem sammen om dild kviste
på den lange led og læg dem tæt side om side i et smurt ovnfast fad.
Sæt ovnen på 175 °C.
Tomatsauce:
3. Skold og flå tomaterne.
Del dem, fjern kernerne og hak tomatkødet.
4. Pil løgene og hvidløgsfeddet og hak dem fint.
Svits de hakkede løg gyldne i olien.
Tilsæt hvidløget og lad det svitse med et øjeblik uden at brune.
5. Tilsæt tomatkødet, den koncentrerede tomatpuré og hvidvinen
og lad saucen koge godt igennem ved svag varme.
6. Smag til med salt og peber og hæld saucen over fiskene.
Sæt fadet i ovnen ca 25 min.
7. Tag fadet ud og pynt med fintklippet dild.
Server Flûtes, Pasta, hjemmelavet eller
Fettuccine
til.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------