Skal du virkelig
kræse for en, du holder af, så server denne smukke anretning som forret eller
til et let aftentraktement.
Smager
bedst når man er 2 💘 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid:
20 min. Stegetid: ca. 10 min.
# Ingredienser til Flamberede
rejer:
12 rå kæmperejer med
skal
1 tomat
½ porre
¼ fennikel
1 spsk olie
1 dl Sambuca
(anislikør)
½ dl piskefløde
1 økologisk citron
lidt frisk timian
Tilbehør: flute
*
Sådan laver du Flamberede
rejer:
Flæk rejerne og bred
dem ud, så de ligner sommerfugle.
Skær tomaten i
kvarter og skrab kernerne ud.
Skær frugtkødet i
smalle strimler.
Snit porre og
fennikel fint.
Steg rejerne hurtigt
på en varm pande med olie, til de skifter farve til røde.
Tilsæt porre,
fennikel og tomat.
Hæld likøren over
retten og antænd - selvfølgelig IKKE under emhætten.
Lad flammerne dø
bort.
Tilsæt fløde og smag
til med reven citronskal, citronsaft, salt og peber.
Pynt med frisk
timian og server med lun flute.
TIPS: Sambuca er en italiensk
klar likør lavet på bl.a. hyldebær og anisfrø. I mangel af Sambuca kan retten flamberes
med cognac eller mørk rom.
Kilde: Hjemmets bedste MAD