Frokost. Arbejdstid: 60 min. Kogetid: ca 20 min. Afkøles: 30 min. Svær at lave. Høj pris.
6-8 personer.
# Ingredienser
til Åleroulade
1 stor fersk ål (¾-1 kg)
Fiskefars:
200 g sej- eller torskefileter
1 æg
½ dl piskefløde
1 spsk fintklippet dild
50 g kogte, pillede rejer (evt. frosne, optøede)
salt og hvid peber
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Åleroulade
1. Gør ålen i stand. Se Ål,
flåning og rensning af.
Udben ålen fra den åbne bug uden at skære igennem ryggen.
Fiskefars:
2. Skyl fiskefileterne kort og tør dem.
Del dem et par gange og hak dem to gange gennem kødmaskinen.
3. Rør det hakkede fiskekød sammen med æggene og rør fløden
i.
Farsen skal være temmelig lind. Farsen kan også røres på
blender.
4. Smag farsen til med salt og peber og vend den
fintklippede dild og rejerne i.
5. Fordel farsen over ålens inderside og rul ålen fast, men
nænsomt sammen fra halespidsen.
Ombind ålerouladen med ufarvet bomuldsgarn.
6. Læg ålerouladen i en gryde og hæld så meget koldt vand i
gryden, at fisken akkurat er dækket. Tilsæt salt.
7. Lad ålerouladen koge ved svag varme ca 20 min. under låg.
Lad den svale helt i lagen.
Servering:
8. Skær den kolde åleroulade i skiver og anret dem på et
fad.
Server Landbrød til.
Tips: Den kolde åleroulade kan lægges i let pres et
par timer.
Ålefileterne kan skæres i ca 10 cm lange stykker, der hver
rulles om lidt fars og holdes sammen af bomuldsgarn eller kødnåle.
Koges som ovenfor, men kun 10-12 min.
Se alle de bedste opskrifter med Fersk Ål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------