Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Hviletid: 20 min. Hævetid: 1 time 5 min. Bagetid: ca. 50 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Formbrød, groft:
50 g gær
½ l mælk eller vand
½ dl olie
½ dl sirup
½ dl hvedeklid
200 g grahamsmel (ca.
4 dl)
1½ tsk salt
600 g hvedemel (10
dl)
Til formen: 1 spsk
olie
Springform
*
Sådan laves
Formbrød, groft:
1. Opløs gæren i den
håndvarme mælk eller vand.
Tilsæt olie og sirup
og rør blandingen ensartet.
Rør hvedeklid og
grahamsmel i og lad dejen hvile lunt i 20 min.
2. Tilsæt 2/3 af
hvedemelet og ælt dejen sammen.
Tilsæt det
resterende hvedemel lidt efter lidt og ælt, til dejen er glat og smidig.
Lad dejen hæve
tildækket i 45 min. på en lun plads.
Bruges der
køkkenmaskine, skal den sidste tredjedel æltes i med hånden.
3. Ælt atter dejen
igennem.
Smør en springform
med olie og kom dejen heri.
Lad dejen efterhæve
tildækket i 20 min.
4. Prik brødet med
en gaffel og pensl det med vand.
Bag det ved 200 °C i
ca. 50 min.
Bank på brødet,
lyder det hult, er det færdigt.
5. Tag brødet ud af
formen og lad det svale på en bagerist.
Tips: Drys evt.
brødet med hvedeklid eller grahamsmel, når det er penslet.
Dejen skal hvile de
20 min. undervejs, fordi grahamsmel og hvedeklid er længere om at opsuge væske
end almindeligt mel. Undlades hviletiden, kan dejen optage for meget mel, og
brødet bliver tørt.
Kan fryses.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------