Irske brødopskrifter kendetegnes især ved eddike og kommen.
Alligevel mener de fleste kulinariske eksperter, at ægte irsk brød med kefir og
fuldkornsmel er godt og og bages gyldenbrunt. Dette brød indeholder ikke gær og
er fantastisk.
Tid 110 minutter
# Ingredienser
Kefir 300 ml
olie 3 spsk
Salt ½ tsk
Melis 2 tsk
Fuldkornsmel 150 g
Hvedemel 300 g
Bagepulver 1 tsk
Eddike 1 tsk
Kommen ½ tsk
* Tilberedning
Her kan du ikke bruge
maskinens timer!
Hæld let opvarmet
kefir i formen på en brødmaskine.
Hæld derefter
olie i kefiren. Det giver brødet en subtil karakteristisk smag.
Tilsæt derefter salt
og melis til skålen.
Sigt fuldkorns- og
hvedemel og hæld det i formen.
Bagepulver blandes med
eddike og spredes på melet.
Tilsæt derefter kommenfrøene.
Du kan bruge både hele frø og malet.
Luk låget på brødmaskinen
og sætter på et æltningsprogram, tiden skal være 10 til 15 min.
Med andre ord skal
æltningen være hurtig nok til at dejen forbliver luftig.
Efter æltning tages dejen
ud og formes til en blød kugle.
Vælg derefter
programmet til bagning af gærfrit brød til en vægt på 750 gram.
Tryk på startknappen.
Når programmet er afsluttet,
kan du tage formen ud med det færdige brød.
Vend den på hovedet,
og tag det varme brød ud.
Læg det på en rist for
at afkøle, så der ikke kommer kondens der suger skorpen.
Det afkølede brød har
en porøs krumme og en tæt skorpe.
Kalorieindhold 223,9
kcal. pr. 100 g
Proteiner 7,8 g. Fedtstoffer
6,3 g. Kulhydrater 54,3 g
Se alle
de bedste opskrifter med Bagemaskine
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.