Logo

Berlinere og doughnuts

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Berlinere og doughnuts

 
Overrask dine kaffegæster med hjemmebagte berlinere. De gyldne kager gemmer på en sød hemmelighed, og samme dej kan også bruges til doughnuts
Arbejdstid: 1 time. Hævetid: 2 timer. Bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnet. 18-20 stk.

 
# Ingredienser til Berlinere og doughnuts:
Dej:
2½ dl mælk
100 g sukker
75 g smør
1 tsk salt
25 g gær
ca. 600 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker eller 2 tsk fintrevet citronskal
2 æg

 
Fyld: marmelade
Pynt: sukker
Endvidere: 2 l olie til bagning (kan udelades - se tips)
*

 
Sådan laver du Berlinere og doughnuts:
Varm mælken op til lige under kogepunktet.
Kom sukker, smør og salt i en skål og hæld den varme mælk over.
Rør rundt og lad det afkøle til ca. 37 °C.

 
Smuld r gæren ned i melet sammen med vanilje eller citronskal.
Tilsæt den lune væske og æggene.
Ælt dejen glat og smidig - ca. 5 min.
Form den til en kugle og drys den med mel.
Læg den i en skål og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse - ca. 1 time.

 
Slå dejen ned, form den til en kugle og lad den hvile tildækket 15 min.

 
Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik den i cirkler ca. 8 cm i diameter.
Læg en lille skefuld marmelade på halvdelen af dejcirklerne og læg de andre dejcirkler ovenpå.
Knib kanterne grundigt sammen, læg dem på bagepapir og lad dem hæve tildækket 15-30 min.

 
Varm en gryde (evt. frituregryde) med olie op til 180 °C.
Bag kagerne 2-3 stykker ad gangen: 1½-2 min. på hver side.
Tag dem op og vend dem straks i sukker.

 
VARIATIONER: Brug en kogt kagecreme eller Nutella som fyld i stedet for marmelade.

 
Brug dejen til doughnuts: Del dejen i ca. 18 stykker, tril dem til pølser og saml dem til ringe.
Lad dem hæve og bage som ovenfor.
Vend de færdig bagte kager i kanelsukker.

 
TIPS: Drop olien og bag kagerne i ovnen 10-12 min. ved 180 °C. Tag kagerne ud af ovnen, pensl dem straks med smeltet smør og drys/vend dem med sukker.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her