Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 minutter. Kogetid: 45 minutter. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Byggrød:
1,5 l mælk eller vand
180 g knækkede byggryn (ca. 2 dl)
1 tsk salt
30 g smør
Kanelsukker: 5 spsk sukker og 1 spsk kanel
* Sådan laves Byggrød:
1. Bring mælken i kog (undgå gryder af aluminium, som kan
misfarve mad med mælk) og drys byggrynene i under omrøring.
Rør hyppigt, til grøden atter kommer i kog.
2. Læg låg på og lad grøden koge ved svag varme, til den er
jævn, ca. 45 minutter.
Rør i grøden af og til, så den ikke brænder på.
3. Tag gryden fra varmen og rør saltet i.
4. Server grøden med smørklat og server kanelsukker til.
Tips: Saft eller æblemost ledsager ofte byggrød.
Grøden kan også færdigkoges i ovnen: Læg låg på grøden, når
den koger, og sæt gryden midt i en 90°C varm ovn i ca. 45 minutter. På den måde
undgår man, at grøden brænder på.
Der skal ikke røres undervejs.
Den er også ideel i høkasse. Regn med 5 kvarter, efter at
den er kommet i kog.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Byggryn
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------