På enkleste vis forener du her det sunde med det lækre. Herlige, sprøde grønsager og safrankrydrede ris mødes i en smuk vegetarisk paella.
Tid: ca 50 min. 4
pers.
# Ingredienser
8 dl grønsagsbouillon
(terning + vand)
½ g safran
4 dl brune ris
1 bdt. forårsløg
eller 1 lille porre
200 g sukkerærter
1 lille
blomkålshoved
15 cherrytomater
½ dl finthakket
persille
* Fremgangsmåde
1. Bring grønsagsbouillonen
i kog i en sauterpande.
Tilsæt safran og ris
og lad det koge ca 40 min.
2. Skyl grønsagerne
og del forårsløgene, eller den lille porre, i 3-4 stykker.
Skær evt.
sukkerærterne midt over.
Bræk blomkålen i små
buketter.
3. Læg cherrytomater
og finthakket persille over risene,
når der mangler 15
min af kogetiden.
4. Drys med persille
og server paellaen med groft brød.
Tips: Server gerne en cremefraichesauce til.
Smag den til med
hvidløg og friske krydderurter, fx estragon eller timian.
INFO: Paella er en typisk spansk risret. Paellaen stammer
fra Valenciaregionen og navnet skyldes på catalansk paella fra latin patella
'lille pande', den pande retten tilberedes i.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------