Logo

Grovfranskbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grovfranskbrød

 
Friskbagt grovbrød, der er så let at lave, at det fint kan være fast inventar på morgenbordet eller i madpakken. Og så er det billigere at bage selv, end købe.
2 lange brød, øverst i foto. Tilberedning: 20 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 45 min. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
70 g knækkede rugkerner (1 dl)
70 g knækkede hvedekerner (1 dl)
25 g hvedeklid (1 dl)

20 dl kogende vand
50 g gær
2 dl lunkent vand
½ liter kærnemælk
½ spsk salt

2 spsk olie
375 g groft rugmel (ca 6¼ dl)
375 g fuldkornsrugmel (ca 6¼ dl)
750 g hvedemel (ca 12 dl)

 
* Tilberedning
1. Bland rug kerner, hvedekerner og klid.
Hæld koghedt vand på og lad det stå i 2 timer.

 
2. Rør gæren ud i lunkent vand og rør de udblødte kerner i med vandet.

 
3. Tilsæt kærnemælk, salt og olie.
Kom rugmel og fuldkornsmel i og rør det godt sammen.

 
4. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til en smidig dej.

 
5. Stil dejen til hævning på et lunt sted i ½ time.
Ælt dejen let sammen og form til 2 aflange brød.

 
6. Læg dem i smurte bageforme (2 liter).
Lad dem efterhæve på et lunt sted i 1 time.

 
7. Bag brødene ved god varme, 200 °C i ca 45 min.
Pensl evt. brødene med vand eller kaffe når de tages ud af ovnen, så bliver skorpen ikke for hård.

 
Variation - Grovboller
Del den hævede dej i to portioner og rul hver portion til en 40 cm lang rulle.
Skær den i 2 cm ·brede skiver.
Læg dem med snitsiden opad på bagepladen belagt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 45 min.
Bag dem midt i ovnen ved 225 °C i 10-15 min.

 
Se flere lette opskrifter på brød og boller HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.311 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her