Raffineret gryderet
med champignon og en lækker citronsmag. Gryderetter er både hyggelige og
lækre, og så har de masser af smag. Her er en af de bedste retter i gryden.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ½
time. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
500 g meget mørt
oksekød, (tykstegsfilet, inderlår)
2 citroner
2 løg
30 g smør/margarine
salt og groftmalet peber
200 g friske champignon
1½ dl hvidvin
2 dl cremefraiche
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
meget store firkanter og derefter i skiver, der drysses med groftmalet peber og
dryppes med saften af ½ citron.
2. Pil løgene og
skær dem i skiver.
3. Rens
champignonerne og skær dem i mindre stykker.
Dryp med saften af ½
citron.
4. Brun kødstykkerne
i smør i en tykbundet gryde over stærk varme.
Tag dem op med en
hulske.
5. Brun løgringene i
gryden og tilsæt så champignon.
Læg kødet tilbage i
gryden.
Drys med salt og
peber.
Tilsæt reven skal og
saft af 1 citron samt hvidvin.
Lad det snurre i
5-10 min.
Smag retten til.
6. Retten serveres
med en klat cremefraiche på - og resten til.
7. Kartofler, ris
eller brød til.