Logo

Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer 

 
Laksa Lemak. En malaysisk fiske- og nudelsuppe, der er rig på både smag og næring. Mangler du lidt inspiration? Kogebog.dk med flest spændende retter
Forberedelsestid: 1 time + iblødsætning. Tilberedningstid: 1 time. Antal kuverter 4

 
# Ingredienser
4-5 store tørrede røde chili
500 g ukogte rejer
1,5 liter vand
1 rødløg, grofthakket
5 cm galangarod, skrællet og grofthakket
4 stilke citrongræs (kun den hvide del), skåret
3 mellemstore røde chili, rensede for frø og grofthakkede
10 macadamianødder
2 tsk rejepasta
2 tsk frisk gurkemeje, revet
3 spsk olie
500 ml kokosmælk
8 stegte fiskeboller, skåret i skiver
500 g friske tynde risnudler,
skil dem forsigtigt ad med fingrene
1-2 agurker, skåret i korte tynde strimler
100 g bønnespirer, uden rod
125 ml (10 g) mynteblade

 
* Tilberedning
1. Opblød de tørrede chilier i varmt vand i 20 min,
mens skysaucen tilberedes.
Tag 4 af rejerne fra og pil resten. Gem de pillede rejer.
Læg alle skallerne, hovederne, benene og halerne i en stor og
dyb tykbundet pande og lad dem stege ved middelvarme i 10 min.
Ryst panden en gang imellem.
De afpillede rejeskaller vil skifte farve til en kraftig mørkorange og
begynde at dufte kraftigt.
Hæld 250 ml af vandet i, rør rundt og lad det koge næsten ind,
inden de næste 250 ml vand tilsættes.
Varm op til kogepunktet og tilsæt resten af vandet.
Når man tilsætter vandet lidt ad gangen, får skyen en mørk og
indbydende farve, og alle smagsstofferne fra stegningen af
rejeskallerne kommer til deres ret.
Bring skyen i kog og lad den simre ved svag varme i 30 min.
Tilsæt de 4 hele rejer, der blev taget fra i starten, og
kog videre, til de bliver lyserøde.
Tag dem op med en hulske og læg dem til side.
Si skyen og smid alle skallerne væk.
Det skulle give omkring 500-750 ml skysauce.

 
2. Mens skysaucen simrer, hældes vandet fra de iblødsatte chilier,
som blendes i en blender eller foodprocessor sammen med løg,
galangarod, citrongræs, den friske chili, nødder, rejepasta, gurkemeje
og 2 spsk af olien.
Blend til blandingen er helt finthakket.
Skrab siderne ned med en dejskraber en gang imellem,
så alle ingredienserne bliver finthakkede.

 
3. Opvarm resten af olien i en wok og steg den blendede pasta
ved svag varme i ca. 8 min under regelmæssig omrøring,
indtil den dufter meget aromatisk.
Rør skysauce og kokosmælk i og kog blandingen op.
Skru ned for varmen og lad suppen simre i 5 min.
Tilsæt de pillede rejer og fiskebollerne og lad suppen simre
indtil rejerne bliver lyserøde.

 
4. Kog risnudlerne i en gryde i ca. 30 sekunder.
De må endelig ikke få for meget, så går de i stykker.
Hæld vandet fra og fordel nudlerne i 4 dybe suppeskåle.

 
5. Hæld den varme suppe over nudlerne, pynt med lidt agurk,
bønnespirer og mynteblade og læg en kogt reje øverst i hver skål.
Server med det samme.
Resten af garnituren arrangeres på et fad, så gæsterne
selv kan tage mere, hvis de har lyst.

Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer 

 
Kokkens tip:
Hvis friske tynde risnudler ikke er til at skaffe,
kan man i stedet bruge tørrede.
Kog dem efter anvisningen på pakken.

 
En malaysisk wok, en "kauli", er en meget tung wok lavet
af støbejern. Alle tykbundede wokke eller pander kan bruges.

 
Færdige fiskeboller og macadamianødder kan købes i
asiatiske fødevareforretninger.


Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer 
Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer 
Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer 
Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer 
Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer 
Malaysisk krydret suppe med risnudler, fisk og rejer

 
Se alle de bedste opskrifter fra Malaysia  Indien  Asien 

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.979 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her