Logo

Sandwich, forskellige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sandwich, forskellige 

 
Frokost. Arbejdstid: 20 min. pr type. Let at lave. Lav pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Sandwich med æg og karse
8 ikke for tykke skiver sandwichbrød
smør
Fyld:
3 hårdkogte æg
mayonnaise
dijonsennep eller karry
salt og (hvid)peber
1 bakke karse
*
Sådan laves Sandwich med æg og karse
1. Pil æggene og del dem midt igennem.
Tag blommerne ud og mos dem med en gaffel.
Bland dem med mayonnaise og sennep eller karry.
Smag æggemassen til med salt og peber.

 
2. Hak æggehviderne fint og bland dem i fyldet sammen med klippet karse.

 
3. Smør brødskiverne.
Fordel fyldet på halvdelen af brødskiverne og læg de resterende over.
Tryk nænsomt, men fast, så sandwichen holder sammen.
Nu kan den skæres passende ud, oftest diagonalt til to trekanter, og serveres.
Eller omvindes med film eller folie og hvile svalt et par timer, til den serveres.

 
Sandwich med kyllingekød:
8 ikke for tykke skiver sandwichbrød
smør
Fyld:
kogt kyllingekød
1 stængel blegselleri
mayonnaise
salt og (hvid)peber
Endvidere: lucernespirer
*
1. Skær kyllingekødet i små terninger og hak blegselleristængelen fint.
Rør det sammen med mayonnaisen. Smag til med salt og peber.

 
2. Smør brødskiverne og fordel fyldet på halvdelen af dem.
Fordel lucernespirerne på de andre, læg dem sammen og skær dem igennem diagonalt.
Lad gerne de sammenlagte sandwiches hvile svalt og indpakket hver for sig et par timer, før de serveres.

 
Sandwich med tunfisk:
8 ikke for tykke skiver sandwichbrød
smør
Fyld:
1 ds tunfisk i olie
1 spsk grofthakkede kapers eller syltet agurk
mayonnaise
1 spsk fintklippet purløg ca 2 tsk citronsaft
*
1. Lad tunfiskekødet dryppe af og mos det lidt med en gaffel.
Smag mayonnaisen til med citronsaft.

 
2. Bland tunfiskekødet med de grofthakkede kapers (agurk) og bind det netop sammen med mayonnaise og fintklippet purløg.

 
3. Smør brødskiverne og fordel fyldet på halvdelen af dem.
Læg de resterende skiver over og skær sandwichene igennem diagonalt.
Pak dem i film eller folie og lad dem gerne hvile svalt et par timer, før de serveres.

 
Sandwich med flødeost:
8 ikke for tykke skiver sandwichbrød
smør
Fyld:
flødeost naturel
½ peberfrugt
3-4 radiser
1-2 spsk fintklippet purløg
salt og hvid peber
*
1. Mos flødeosten med en gaffel.

 
2. Hak den rensede peberfrugt og de rensede radiser groft og rør dem i flødeosten sammen med den fintklippede purløg. Smag til med salt og peber.

 
3. Smør brødskiverne og fordel fyldet på halvdelen af dem.
Læg de resterende brødskiver over og skær sandwichene igennem diagonalt.
Pak dem gerne i film eller folie og lad dem hvile svalt et par timer, før de serveres.

 
Tips: Smørret kan vælges efter fyldets art, fx Estragonsmør til kyllingesandwichen og Dildsmør til tunsandwichen.
Sandwich kan serveres til frokost og er særdeles velegnede til madpakke og skovture.
Sandwichbrødet må ikke være for tykt skåret.
Fyldet må ikke være for groft eller for flydende, men heller ikke så tørt, at sandwichen ikke hænger sammen.
Sandwiches kan spises med det samme, men vinder ved at ligge køligt, indpakket i film eller folie, et par timer, før de skal spises.
Sandwichbrød kan købes, eller man kan bage det selv, se Sandwichbrød.

 
Forslag til andet fyld:
Kogt torskerogn rørt til passende konsistens med mayonnaise og tilsat hakkede kapers.
Smag til med citron, salt og peber.
Danablu-ost rørt blød med smør og tilsat finthakket radise, hakket peberfrugt og fintklippet purløg.
Flødeost i stedet for smør, belagt med skiver af salatagurk.
Flødeosten kan røres lysegrøn med finthakket dild først.
Leverpostej rørt lind med fløde og tilsat (smørsvitsede) hakkede champignoner og finthakket, syltet agurk.
Hakket skinke bundet sammen med sennepstilsmagt mayonnaise og brøndkarse eller purløg.
Røget sild moset sammen med hårdkogt æg, rørt lind med lidt fløde, tilsat finthakket radise og purløg, iblandet finthakket, hårdkogt æggehvide.

 
Sandwiches kan skæres igennem en enkelt gang diagonalt, det er det almindeligste, men de kan også skæres til små trekanter eller udstikkes i cirkler, fx som pindemad.
Sandwichbrødet kan også skæres igennem på langs, i fx 4 eller 5 kæmpeskiver.
Disse kan smøres og belægges med hver sit fyld, før hele sandwichbrødet lægges sammen. Herefter skæres det i skiver som almindeligt franskbrød, hvorved fremkommer stribede sandwiches.

 

Se alle de bedste opskrifter med Sandwich

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 25.361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her