Krebinet er oprindeligt en fransk spise, men falder i de
fleste danskeres smag. Krebinettens sprøde ydre i kombination med krebinettens
saftige, smagfulde indre er noget de færreste kødelskere siger nej til.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Stegetid: 10 min. Fryseegnet rå
# Ingredienser:
500 g hakket flæskesmåkød
3-4 kogte kartofler
salt, peber
æg
rasp
75-100 g smør el. margarine
* Tilberedning:
1. Mos kartoflerne og
bland dem med det hakkede kød.
Krydr med salt og peber.
Del kødet i 6-8 dele og form hver del til en oval
krebinet.
2. Vend krebinetterne
i sammenpisket æg og rasp.
3. Smelt fedtstoffet
gyldent og steg krebinetterne heri ca. 10 min.
Vend krebinetterne, når
halvdelen af stegetiden er gået.
4. Server krebinetterne
med kogte kartofler og smeltet smør eller kogte eller stuvede grønsager.
Tips
Krebinetterne kan foruden
mosede kartofler tilsættes rå, revne grønsager fx gulerødder, pastinak, persillerod,
løg eller selleri.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
INFO: Forskellen på karbonader og krebinetter!
Jyderne er typisk opvokset med karbonader, mens øboerne har
smæsket sig i krebinetter.
Overordnet set stammer karbonader fra Italien, mens
krebinetter stammer fra Frankrig.
Italienerne formede oprindeligt karbonaderne som store,
runde, flade bøffer af ren hakket svinekød, vendt en enkelt gang i mel og
efterfølgende blev stegt over kul – deraf navnet karbonader: Det italienske ord
for kul er nemlig carbonata.
Krebinetter, derimod, har rødder i Frankrig, hvor de
oprindeligt blev lavet i ovale former. Her benyttedes dog enten hakket kød,
fjerkræ eller indmad, hvorefter bøfferne blev paneret i mel, æg og rasp eller
indhyllet i et fedtnet. Det franske ord for et fedtnet er crépine, hvilket
ligeledes er det franske navn for krebinetter.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.