Hårdkogte æg i en
krydret sennepssauce hører til delikatesserne blandt mormors favoritopskrifter.
Det er god og billig
mad - Hurtigt let og lækkert.
• Vælg helst æg fra
fritgående høns. Og husk, at æggene skal koges helt hårde, for at ødelægge
eventuelle salmonellabakterier.
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
8 æg
40 g smør eller
margarine
½ dl hvedemel
1¼ dl grønsags-
eller hønsebouillon
2 syltede agurker
1¼ dl mælk
1½ dl kaffefløde
1 spsk dijonsennep
½ tsk salt
⅛ tsk hvid peber
¼ tsk reven
økologisk citronskal
1 spsk friskpresset
citronsaft
4 små dildkviste
* Tilberedning
1. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Rør melet i og brun det let.
Spæd gradvis med
bouillonen.
Bring saucen i kog under omrøring til den er glat og blank.
Lad saucen simre
under låg ca. 10 min ved svag varme.
2. Kog æggene hårde,
ca. 9 min.
Hæld vandet fra og spul dem i koldt vand.
Pak æggene ind i et
håndklæde, så de holder sig varme.
Lad agurkerne dryppe af og hak dem fint.
3. Rør mælk, fløde,
sennep og agurk i saucen.
Den skal varmes
igennem uden at koge.
Smag til med salt,
peber, citronskal og -saft.
Hæld lidt af saucen
på tallerkener.
Hæld resten af
saucen i en sauceskål.
4. Pil æggene, del
dem på langs og læg dem ovenpå saucen.
Garner med dildkviste.
VARIATION
Urtesauce:
Kom ca. 2 spsk
finthakkede, friske eller frosne krydderurter i den færdige sauce.
Kaperssauce:
Kom 2-3 spsk
afdryppede kapers i saucen.
Tips:
Sennep laver man af
stødte sennepskorn, eddike, salt, sukker og
forskellige
krydderier (fx sar, dild, estragon, kardemomme,
koriander, peberrod,
paprika, peber og kanel) samt vand.
Mange sennepssorter
er smagt til med ekstrakt af citrusfrugter eller
hvidløg. Afhængig af
opskrift og fremstillingsteknik kan man få milde,
grovkornede og søde
sorter (fx fransk sennep, se billede herover).
Men man kan også
fremstille stærke og meget hede sennepssorter
(fx dijonsennep)
eller engelsk sennep af typen Colman's (se billede).
Pr. portion: Energi:
Kcal 330 = kj 1386
Kulhydrat 6 g
Protein 18 g Fedt 26 g (71 %) Fibre 1 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.