Måske ikke den enkleste dessert, men vel værd at prøve. Den
sprøde skorpe af skrøbelig brun karamel, skjuler en forførende creme.
• Desserten indeholder en del kalorier, men fedtprocenten er
lav for en dessert.
Tilberedning 45 min + afkøling. 6 portioner
# Ingredienser:
4 dl mælk
1 vaniljestang
1 kanelstang
2 æg
4 æggeblommer
1 dl sukker
1 spsk kartoffelmel
KARAMEL:
100 g sukker
* Tilberedning:
1. Hæld mælken i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem dem.
Læg vaniljestangen i mælken sammen med kanelen.
Varm det hele godt igennem ved svag varme.
Tag gryden fra varmen.
2. Bland æggene med æggeblommer og sukker i en skål
og pisk det med mixeren, til en tyk creme.
3. Tag vaniljestang og kanel op af mælken.
Rør de sorte vaniljekorn i.
Bland kartoffelmelet med lidt koldt vand og
pisk det i mælken.
Pisk den varme mælk lidt ad gangen i æggemassen.
4. Pisk massen i vandbad, til den er tyk.
Hæld cremen i portionsforme og lad den køle af.
Stil i køleskabet i 30 min.
5. Smelt sukkeret ved svag varme og hæld
karamellen over portionsformene med creme.
Hæld karamellen over en ske, så den sagte løber over cremen.
Afkøl yderligere 1 time i køleskab.
VARIATION
Afkøl cremen i en stor skål.
Udelad karamellaget og server cremen med frisk frugt eller bær.
Catalansk cremedessert:
Pr. portion: Energi: Kcal 455 = kJ 1911
Kulhydrat 37 g Protein 16 g Fedt 27 g (53%) Fibre O g
Tips:
Hæld æggemassen i en skål og stil skålen
i let simrende vandbad.
Pisk til cremen er luftig og jævn.
Smelt sukkeret i en lille gryde ved svag varme,
til sukkeret er brunt og flydende.
Pas på det ikke branker!
Dæk cremen med karamellen med en ske.
INFO: Catalansk-Valenciansk er et romansk sprog som tales af
omkring 11,5 millioner i dele af Spanien, Frankrig, Italien og Andorra: Den
spanske provins Catalonien hvor Barcelona er hovedstad. Her er det sammen med
spansk officielt sprog. Dele af den spanske region Valencia.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.