Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: ½-1 time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4-6 personer) Antal: 20-25 stk.
# Ingredienser
til Pandekager
250 g hvedemel (godt )
1 tsk sukker
½ tsk fint salt
4 dl mælk
(hvidt)øl eller vand
3-4 æg
3 spsk olie eller smeltet smør
Til stegning: olie eller smør
*
Sådan laves Pandekager
1. Bland mel, salt og sukker i en skål.
Pisk mælk og øl (vand) i lidt ad gangen.
Pisk dejen lind og uden klumper.
2. Tilsæt æggene et ad gangen og til sidst fedtstoffet.
Lad dejen hvile ½-1 time.
3. Rør atter dejen sammen.
Kom lidt olie eller smør på panden til den første pandekage.
Hæld ca ½ dl af dejen på panden.
Det afhænger af pandens størrelse hvor meget, men en pande
på 15-
er god.
Vip den, så dejen fordeles i et tyndt lag over hele pandens
bund.
Bag pandekagerne lysebrune på begge sider.
Rør hyppigt i dejen.
Tips: Dejen kan yderligere tilsættes ½ tsk stødt
kardemomme og reven skal af 1 usprøjtet citron. Sukkermængden bør så fordobles.
Hold pandekagerne varme i en lun ovn med åben dør.
Spis syltetøj, kompot, æblemos eller frisk frugt til.
Stikkelsbær- eller solbærsyltetøj er særlig lækkert til
pandekager.
Pandekagerne smager også godt rullet sammen om is, Citronfromage eller Appelsinfromage.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Pandekager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------