Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Stege- og hviletid: ca 25 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Vagtler stegt i ovn
8 vagtler
salt og peber
2-3 spsk olie eller 2-3 spsk smeltet smør
Ovnfast fad
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Vagtler stegt i ovn
1. Gå vagtlerne efter for fjerposer, halskirtler m.m.
2. Sæt ovnen på 200 °C.
Varm en (jern)stegepande godt og varm fedtstoffet herpå.
Gnid fuglene ud- og indvendigt med salt og peber.
Brun dem på alle sider i det varme fedtstof på panden.
Anbring dem efterhånden i det ovnfaste fad, lagt på siden.
3. Steg vagtlerne 7-8 min. i ovnen, vend dem og steg dem 7-8
min. på den anden side.
Dæk dem med alufolie og viskestykke og lad dem trække 8-10 min.
Nu er de rosa, men ikke rå, og kan serveres ledsaget af
ønsket garniture.
Tips: Garnituren skal være enkel, så den sarte
vagtelsmag ikke overdøves, fx Kantarelfrikassé, Jordskok-avocadopuré,
eller Grønsager,
smørdampede, baseret på årstiden.
Se alle de bedste opskrifter med Vagtel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------