Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vagtelæg, pocherede
12-16 friske vagtelæg
1 l vand
2 spsk eddike
*
Sådan laves Vagtelæg, pocherede
1. Kom vand og eddike i en gryde og kog det op.
2. Hold vandet omkring kogepunktet.
Hæld hvert vagtelæg i en lille skål eller kop og lad det
glide i vandet.
Kog højst 6 æg ad gangen, ellers er det umuligt at holde øje
med dem.
3. Saml hviden bedst muligt om hvert enkelt æg, så snart det
er sluppet ned i vandet.
Brug en hulske. Så snart hviden er stabil, skal man holde
op.
4. Pocher æggene 1 minut, til hviden netop er stabiliseret,
men stadig en anelse transparent.
5. Tag æggene op og lad de færdige æg vente i lidt lunt
vand, mens de resterende pocheres.
. Puds æggene fri for trevler og uregelmæssigheder og server
dem hurtigst muligt.
Tips: Vagtelæg ledsager hyppigt fisk eller grønt,
eller indgår i dele af en tilberedning i frokostretter, og serveres fx sammen
med Spinat,
flødestuvet, Kørvelmousseline,
Tomatmousse eller med Mornaysauce, i Madeirasky eller Portvinssky eller garneres
ved grønne salater.
Se alle de bedste opskrifter med Vagtel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------