 
 
   
En lækker dessert fra det danske køkken. Du kan lave chokoladebudding
på 25 min + 4 timer til afkøling. Læs mere om denne dejlige opskrift her
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 25 min. Afkøling: 4 timer. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser:
6 æg 
150 g sukker (1½ dl)
50 g kakao 
½ liter piskefløde 
½ liter mælk 
6 blade husblas 
 
Pynt: 
1-2 dl piskefløde 
50 g ristede
mandelspåner 
6-8 cocktailbær 
 
* Tilberedning:
1. Læg husblassen i koldt vand. 
Pisk æggeblommerne (gem hviderne) godt med sukkeret. 
Rør kakao i og spæd
med mælk og fløde. 
Hæld blandingen i en
gryde og bring det i nærheden af kogepunktet, 
mens der piskes. 
 
2. Knug husblassen
fri for vand og kom dem direkte i den varme creme. 
Lad cremen svale. 
 
3. Pisk æggehviderne
stive og vend dem i den helt kolde creme. 
4. Skyl en form med
koldt vand og kom chokoladecremen i. 
Lad den stå i
køleskabet ca. 4 timer, eller til desserten er helt stiv. 
 
5. Vend
chokoladebuddingen over på et serveringsfad. 
Pynt med flødeskum,
cocktailbær og ristede mandelspåner. 
 
Alternativ:
 
Nem chokoladebudding
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 10 min. Afkøling: 2-3 timer. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser:
8 dl mælk 
5 spsk maizenamel 
2½ spsk kakao 
3 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker 
1½ dl piskefløde 
 
* Tilberedning:
1. Bland mælk, maizena, kakao og sukker i en gryde. 
Bring det i kog mens
der piskes. Lad det koge 2-3 min. 
 
2. Tag gryden fra
varmen og rør vanilje i. 
Hæld det i en skål
eller portionsglas og sæt det koldt. 
Serveres med
flødeskum. 
 
Nem
chokoladebudding 
 
 
1. Bland maizena,
kakao og sukker i en gryde. 
 
 
2. Spæd med mælken
og varm blandingen til kogepunktet. 
Lad buddingen koge
2-3 min. 
 
 
3. Tag gryden fra
varmen og smag til med vanilje. 
Hæld buddingen i en
skål. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.