Resultat af søgning
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Frankrig
1
Aïoli og tzatziki
Aïoli fra Sydfrankrig og tzatzikien fra Grækenland - er to meget anvendelige saucer med en dejlig og fyldig smag. I suppen, til en salat, grønsagsfad eller som dip er de uovertrufne.
Ananasbeignets med flødeskum
Beignets er det franske navn på dette friterede bagværk, som ofte fyldes med frugt eller syltetøj. Her fylder vi de lækre små kager med søde ananasskiver.
Boeuf Bourguignonne
En lækker gryderet, som stammer fra Frankrig. Den får sit særpræg fra rødvin, små løg og hvidløg. Gryderetter med oksekød hitter altid! specielt denne som kan anbefales
Bondeomelet med variation
Opskriften på bondeomelet stammer formodentlig fra Frankrig, for udgangspunktet er en fransk omelet. Men denne opskrift er brugt af mange gode kokke.
Bondesuppe fra Alsace
"Suppe er passende mad for alle og enhver" skrev Brillat-Savarin, den franske jurist og feinschmecker, i sit berømte værk Smagens fysiologi. Det gælder i dag
Bouillabaisse.
En klassisk fransk fiskesuppe, som ofte serveres med fiskestykkerne på en tallerken ved siden af selve suppetallerkenen. Et rigtigt festmåltid for fiskeelskere!
Bretagne-salat
Solmodne tomater, artiskokbunde, muslinger og hårdkogte æg er hovedbestanden i denne enkle salat, der er velegnet som en forsmag på din næste ferie i Frankrig
Brioche
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Cocktail-petits-choux med tre slags fyld
Et let og lækkert bagværk, som kan fyldes på alverdens måder, både til forretter og desserter. Det her er en virkelig speciel godbid at sætte tænderne i!
Coq au vin med champignon
En ret som denne bliver allerbedst, hvis du bruger en frisk unghane, som kan købes hos slagteren. Her er en virkelig lækker ret, der er god netop nu! Ret nemt
Crêpes Suzette dessert
Over hele verden bages der pandekager, som så serveres i forskellige forklædninger. Disse flamberede, likørsøde dessertpandekager stammer fra Frankrig
Croissanter, franske
Her er en variant på de lækre, men meget fede gifler, som er almindelige på det franske morgenbord. Det smager bare så godt.
Egg Benedict
Egg Benedict er en uimodståelig fransk cafe-ret som serveres på en english muffin med hollandaise og pocheret æg - få opskrift her
Flæskesteg på fransk
I Frankrig tilberedes svinekød på utallige måder. Vor opskrift har sin oprindelse i Bretagne, hvor kødet ofte mørnes i mælk. Server med stegte æblebåde
Fransk agurkesalat
Agurkesalat klassisk - Verdens bedste agurkesalat - der smager præcis som mormor lavede den! Opskriften er virkelig nem, og giver perfekt resultat
Fransk andepostej
Terrine de Canard er en meget lækker Fransk postej. Skøn at servere til enhver god frokost, som forret fx med lidt salat til, eller bare på et godt stykke brød.
Fransk bondegryde med højreb
Forkød som højreb og bov er som oftest mørt, det bliver fint i gryderetter eller som grydesteg. Her bruges klassiske ingredienser som fine rodfrugter og løg.
Fransk chokoladekage
En drøm for alle der elsker chokolade, er denne klassiske, stærkt chokoladesmagende kage. Eftersom den er noget cremet indeni, kræver den intet fyld.
Fransk karamel-yoghurt
I Frankrig kan man købe en yoghurt med karamelsmag. Her har vi konstrueret en opskrift, som giver en yoghurtdessert med den samme lækre smag.
Fransk kylling i ovn
Enkel tilberedning med kylling og sauce i et ovnfast fad. En rigtig ønskeret, som faktisk passer sig selv det meste af tiden. Ret nemt og lækkert
Fransk peberfrugtsalat
Få det bedste ud af alle tre farver peberfrugter i denne lækre peberfrugtsalat. Feta, rødløg og krydderurter gør salaten fransk, men overraskende frisk.
Fransk tunterrine
Med en lækker terrine i køleskabet har du altid pålæg i huset. Her byder vi på en fyldig tunterrine med svampe og oliven. Den er krydret med hakket dild.
Gratineret løgsuppe
Findes der noget bedre, end en fristende varm løgsuppe med ostelåg at varme sig på i den kolde og mørke årstid? De gratinerede løgsupper stammer fra Paris.
Helleflynder provençale
Her er det saucen, som gør fisken. Fyldig og stærk og med den rette krydring - som i dette tilfælde er hvidløg. Provençale er jo ofte retter med meget hvidløg i.
Krebinetter med grønsager
Krebinet er oprindeligt en fransk spise, men falder i de fleste danskeres smag. Krebinettens sprøde ydre i kombination med krebinettens saftige, smagfulde indre
Kylling ratatouille
En ratatouille er egentlig en fransk grønsagsret fra Provence. Tomater indgår altid som ingrediens. Peberfrugt. løg, squash og kyllingefilet gør retten god.
Kyllingesalat à la Marre - altid bedst på Kogebog.dk
Har du en rest grillet eller stegt kyllingekød, kan du tilberede denne salat. Det smager saftsuseme godt. Prisvenlig salat hitter netop nu!
Lamme gratin som i Provence
Denne lækre gratin fra det solrige Provence indeholder lam, salvie samt typisk provencalske urter. En herligt velsmagende ret!
Marineret kylling en papillotte
Det franske udtryk "en papillotte" bruges om en madret som tilberedes i papir- eller foliepakker. Det smager bare skønt og denne ret hitter netop nu!
Middelhavssalat
Ved Middelhavet finder vi et stort udbud af salater, mange af dem med skaldyr. I den dejlige Middelhavssalat er der blandet skaldyr og hønsekød
Petit chouxkrans med avocadocreme
En sprød petit chouxkrans med fint avocadofyld og rejer er en lækker forret til alle lejligheder. Petit choux er en fransk kage af vandbakkelsesdej med fyld
Pot au feu med tre slags kød
En gryde med saftige tern af oksekød. Den bliver kun bedre af at stå et døgn eller to før servering. Oversat betyder det gryde på ild og er en typisk fransk ret
Provençalsk kylling
Her steger du brunede kyllingestykker i ovnen sammen med en krydret tomat- og løgblanding. Groft salt sammen med timian giver fuglen en ganske særlig smag!
Provencalsk pizza
En fransk pizza hvor kun bunden bages i ovnen. Krydderurterne står for det provencalske. Her er en virkelig lækker pizza med tomater, ansjoser og oliven
Provençalske kartofler
Brasede kartofler bliver ofte lidt tørre og melede. Her er en variant som er særligt lækker og saftig. Server alene eller som tilbehør
Pølsegryde à la France
Pølser er ikke så almindelige i Frankrig, men denne ret kommer faktisk fra grænseegnene mellem Frankrig og Tyskland. Retter med pølser hitter altid!
Tapenade
En lækker, stærk olivenpasta med sardeller og kapers. I det sydlige Frankrig fx Provence, serveres den som forret på skivet, ristet landbrød.
Tortellini Provençale
Denne brogede og kraftige ret kræver kun et godt stykke brød for at blive et fuldgyldigt og tilfredsstillende måltid. En portion indeholder kun 3 g fedt.
Ørredfilet med tzatziki
En fiskeret med smag fra Middelhavet. Den nordiske fisk får selskab af tzatziki fra Grækenland og tapenade fra Frankrig. En spændende ret i international klasse
1
1
Madplan
Min kogebog
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Kalorieberegner
Omregn
Måltid
Aftensmad
Brunch
Buffet
Børnemad
Dessert
Dyremad
Egnsret
Fastfood
Forretter
Frokost
Gl. dansk mad
Gryderet
Grød
Lækkerier
Menuer
Morgenmad
Nationalret
Natmad
Natur og skovtur
Pizza
Smørrebrød
Snacks/sødt
Suppe
Sushi
Tapas/små retter
Tema
Ingredienser
Alle råvarer/info
Fisk
Fjerkræ
Frugt og bær
Gris
Grønsager
Is og sorbet
Kalvekød
Kartofler
Lamme-/fårekød
Oksekød
Ost/mælk/æg
Pasta/nudler
Pølser
Pålæg
Ris/bønner/gryn
Skaldyr/bløddyr
Svampe
Vildt/vildtfugle
Øl, vin og spiritus
Metode
Fondue
Friture
Fryser
Grill / spid
Gryde
Mikroovn
Ovn
Pande
Røgning
Saltning
Sous vide
Stegeso
Syltning/saft
Trykkoger
Wok
Tilbehør
Alt tilbehør
Dip og dressing
Drikke
Drinks
Marinade
Salater
Sauce
Smoothies/juice
Højtider
Fars dag
Fest / fødselsdag
Halloween
Jul
Mors dag
Mortensaften
Nytår
Pinse
Påske
Sæson
Valentinsdag
Bagværk
Alt bagværk
Boller
Brød
Cupcake/muffin
Kage og tærte
Kager
Lagkage/roulade
Madtærte / pie
Omelet
Pandekage/vafler
Pizza
Skærekage
Småkage/kiks
Wienerbrød
Diæt
Diabetiker
Fedtfattig
Glutenfri
Slankeret 💘
Veganer
Vegetar
Udland
Afrika
Amerika
Andre lande
Asien
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Norge
Spanien
Sverige
Tyskland
Østasien
Østeuropa
Info
Al information
Alkoholtester
Antal personer
Brugsanvisning
Grundopskrifter
Kalorieberegner
Mad til 1 person
Madplan
Min kogebog
Omregn gram til dl
Sæson
Tidsforbrug
Tips/info
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Alkoholtester
Bagværk
Gl. dansk mad
Gryderet
Kage/tærte
Kalorieberegner
Lagkage/roulade
Madtærter
Min kogebog
Omregn gram til dl
Smørrebrød
Stegeso
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Niels Lauritsen
Hej. Jeg har nogle Flensburger ølflasker med patentlukke. Vil henkoge rabarbersaft i dem. Skal de være lukket eller stå lidt åbne?
Henrik Hansen
Hej Angående henkogning i ovn. Hvorfor kan man ikke fortsætte med at koge over 120 grader i ovnen, som i trykkogeren og derved...
Tonny Reimann
Det De kunne gøre var at der var en opskrift på god sennep til fisk.
Laila Elisabeth Rank Østergaard
Kan jeg fryse en Agurkerand ?
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Ved du alt om kogekunst? Prøv vores nye quiz
Afstemning
Hvem skal have varmetilskud?
Alle, fx gennem lavere trækprocent
Kun de få udvalgte som nu
Kun dem med gasfyr, hvis gassen lukkes
Sæt alle energiafgifter ned
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...